Други костолачки Фестивал патриотског стваралаштва деце и младих

У петак 4. августа 2023.године са почетком у 19 часова у Цркви Светог Маскима Исповедника у Костолцу одржаће се Други костолачки Фестивал патриотског стваралаштва деце и младих.

„Психолошки центар“ из Костолца у , уз техничко-организациону подршку Центра за културу „Костолац“ и под покровитељством Градске општине Костолац по други пут реализује патриотски пројекат за младе „Моја Србија“. Пројекат „Моја Србија“ је намењен за едукацију и развој свести младих о националној припадности,уз уважавање припадника других националности и уз поштовање свих вредности демократског друштва.На овом фестивалу биће представљени најлепши радови пристигли на литерарни конкурс који је „Психолошки центар“ реализовао претходних месеци. Млади аутори писали су песме и прозне радове на теме везане за Први и Други српски устанак. Међу ауторима победничких радова налазе се млади Костолца, као и њихови вршњаци из целог Браничевског округа.

У музичком делу програма наступиће фолклорни ансамбли „Врабац“ и „Први извођачки ансамбл“ КУД-а Костолац, Мешовити хор Центра за културу Пожаревац и солисткиња Марија Дражић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!