Одржан 15. „ОСТРОВАЋKИ БЕЋАРАЦ“

Аутентично банатско село Острово, било је домаћин манифестације  “ Островаћки бећарац“ која је одржана 15. јула по петнаести пут у МЗ Острово.

Манифестацију је свечано отворио председник Градске Kостолац, Серџо Крстаноски, истакавши да је данас село Острово Банат у срцу Браничевског округа. – Овде се уче банатске игре и банатски обичаји још од раног детињства. И поред свега, село Острово је задржало војвођански изглед, а мештани су поново показали да су изузетни домаћини и успешно представили лепоте свог места, рекао је Крстаноски и нагласио да ће Градска општина Костолац наставити да подржава манифестацију која је типична за банатско подручје, јер ћемо на тај начин наставити да негујемо дух Баната у нашем крају.

Манифестацију је обележило такмичење у кувању рибље чорбе и утакмица у малом фудбалу. На манифестацији су били и продајни штандови бројних удружења жена са слаткишима, домаћим колачима и лековитим производима. За добро расположење на манифестацији побринуо се бенд „Ла банда, а присутни су у касним вечерњим сатима уживали у наступима фолклорних ансамбала.

Манифестацију су својим присуством подржали: председник костолачке општине Серџо Крстаноски са сарадницима, градоначелник Пожаревца Саша Павловић са сарадницима, председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек са сарадницима и бројни други представници јавног и културног живота.

Иначе “Островаћки бећарац” је манифестација која негује старе српске обичаје и годинама уназад чува традицију овог села. Организатор је МЗ Острово у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ и уз подршку Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Извор фотографија: facebook.com/sasa.pavlovic

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!