Подршка за развој ЕПС: Надзорни одбор ЕПС АД посетио „Колубару“ и ТЕНТ А

Акционарско друштво „Електропривреда Србије“ има велики потенцијал и бићемо подршка за развој и управљање компанијом у наредном периоду – рекао је Олуф Улсет, председник Надзорног одбора ЕПС АД, приликом посете Рударском басену „Колубара“ и термоелектрани „Никола Тесла А“.

Улсет и чланови НО Пер Сандеруд, Хилде Бакен, Игор Петковић и Миодраг Ранковић обишли су јуче коп „Тамнава – Западно поље“, разговарали су са радницима на багеру „глодар 5“ и упознали су се са радом „Дробилане“.

– Желимо да сазнамо више о компанији и њеном пословању и за нас је било веома поучно и занимљиво видети експлоатацију угља на копу „Тамнава – Западно поље“ у „Колубари“, као и термоелектрану ТЕНТ А. Било је задовољство разговарати са радницима и менаџментом на овим производним локацијама ЕПС – рекао је Улсет.

Како 24 часа свих 365 дана у години функционише производња угља у Рударском басену „Колубара“ члановима НО предочили су Слободан Вучетић, директор за производњу угља у РБ „Колубара“ и Горан Томић, руководилац копа ПК „Тамнава – Западно поље“, са сарадницима. Чланове НО занимало је колика је укупна производња угља у РБ „Колубара“, да ли се испуњавају планови, каквог је квалитета угаљ, какво је стање рударске опреме и безбедности и здравља на раду. Са запосленима на багеру „глодар 5“ разговарали су о тешким условима рада, зарадама и могућностима за побољшање. Током посете „Колубари“ сазнали су и како ради „Дробилана“, постројење за припрему угља одакле према ТЕНТ-у одлази око 18 милиона тона угља годишње.

Чланови НО посетили су и термоелектрану „Никола Тесла А“ где су обишли машинску халу и командну салу, а Срђан Јосиповић, директор за производњу енергије у огранку ТЕНТ са сарадницима и представницима синдиката представио је рад свих термоелектрана у овом огранку, најважније пројекте и резултате. Он је посебно нагласио да се у електранама ТЕНТ спроводе пројекти за побољшање заштите животне средине, а у завршници и току су пројекти одсумпоравања у ТЕНТ А и ТЕНТ Б, чиме ће бити испуњени еколошки стандарди како домаћи, тако и европски.

Извор: https://www.eps.rs/cir/vesti/Pages/32-23.aspx

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!