Уручена признања најхуманијим матурантима ОШ „Јован Цвијић“

У позоришној сали Дома културе у Костолцу у четвртак, 18. маја одржана је Свечана академија посвећена најхуманијим матурантима Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу.

Иницијатор и носилац овог пројекта је Психолошки центар „Костолац“, у сарадњи са костолачком Основном школом „Јован Цвијић“, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Овогодишњи најхуманији матуранти су као такви препознати и изабрани од стране својих вршњака из одељења. Носиоци признања за највише људске вредности – човечност и племенитост, ове године су: Теодора Јанковић, Ања Златковић, Лена Марјановић, Магдалена Максимовић и Лазар Антић.

Испред Градске општине Костолац овом догађају присуствовали су члан Већа Рајко Пејовић, заменик председнице Скупштине Милан Ђаловић и секретар Скупштине Слађана Петрушић.

У име школе, присутнима се обратила Магдалена Реџовић, професор српског језика и књижевности. Она је нагласила да иако психолози истичу да се емпатија готово изгубила као осећање међу данашњим тинејџерима Теодора, Ања, Лена, Магдалена и Лазар својим делима показали су и доказали да то осећање итекако постоји.

-Њихову хуманост препознали су и њихови другари из одељења, они другари којима несебично помажу око школских и ваншколских активности, са којима деле радости и бриге, којима помажу у невољи, чије тајне чувају. Молим вас да дуго памтите лица ових младих људи који свима нама могу и треба да буду пример како да се опходимо према ближњима, рекла је Реџовић.

Руководилац Психолошког центра „Костолац“, клинички психолог Оливера Хајровић је носиоцима признања пожелела да заувек остану племенити као што су сада и да им човек и његово добро увек буду врхунска вредност и смисао свега што буду радили.

-Живот ће вам можда донети тренутке у којима ћете преиспитивати исправност и оправданост садашњих уверења и вредности којима тежите. Никада немојте да одустајете и да силазите са пута на коме се сада налазите. Својим добрим делима стекли сте и тек ћете стећи велика и непролазна богатства душе, а управо су ова богатства ваша највећа снага која ће вас чувати и у најтежим моментима, рекла је Хајровић захваливши се свима који су подржали настојања да се подстиче и мотивише неговање хуманих вредности међу младима.

У име најхуманијих матураната, присутнима се обратила Лена Марјановић.

У програму Свечане академије учествовали су рецитатори Дуња Јанковић и Ксенија Максимовић, док су музичке композиције извели Вера Пајкић у пратњи вокалне групе основаца и Певачко друштво наставника Основне школе „Јован Цвијић“ такође у пратњи исте групе, а све под диригентском палицом професорке Јелене Ђорђевић. Као солисти су наступили и Вера Станић, Александар Милошевић Прифти, Aлекса Ђорђевић и Аљоша Марјановић. Програм Свечане академије водили су Миња Ђаловић и Алекса Бањац.

Свечану академију припремили су Основна школа „Јован Цвијић“ и „Психолошки центар“ уз техничку организацију и помоћ Центра за културу Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!