ПОЛАГАЊЕМ ВЕНАЦА ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ

Деветог маја 1945. године, капитулацијом нацистичке Немачке, окончан је Други светски рат. Тај датум се у Србији и широм Европе слави као Дан победе. Овај значајан датум српске историје обележен је и у Пожаревцу на простору Спомен парка Чачалица,  полагањем венаца на споменик „Погинулим борцима Црвене армије“ и на споменик „Стрељаним родољубима“.

Венце су положили представници Војске Србије, полиције, града Пожаревца, Градске општине Kостолац, амбасаде Руске Федерације, друштва за неговање традиције ослободилачких ратова и највећих политичких партија.  

Испред Градске општине Костолац венце су положили председник Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек.

Градоначелник Пожаревца, Саша Павловић је нагласио да угледајући се на наше претке који су били уједињени у борби над фашизмом, морамо да ослободимо децу и младе овог зла које се надвило над њима.

– То је наша света дужност као родитеља, али и обавеза, управо према погинулима у рату који су се борили за нашу слободу, поклонивши нам уз њу  и оно друго највредније за сваког човека – мир. Овог невидљивог противника који нас је напао у миру ћемо победити, а анше претке, заједно са свим савезницима који су пали за слободу, вечно ћемо славити и сећати их се.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!