Градска општина Костолац, мултиетнички и мултикултурални центар

Покрет Влаха Србије, у сарадњи са Градском општином Kостолац, израдио је памфлет насловљен „Градска општина Костолац, мултиетнички и мултикултурални центар“. 

Реч је о пројекту усмереном на интеркулуралност широм Србије, а Костолац је као средина са бројним мањинским народима, добар пример.

Отуда је председник Покрета Влаха Србије Владимир Угриновић уручио Памфлет председнику ГО Костолац Серџу Крстаноском и председници Скупштине Градске општине Милени Церовшек.  

Према речима Угриновића у Републици Србији и Градској општини Kостолац загарантована је заштита националних мањина од сваког облика дискриминације у остваривању индивидуалних права и слобода. Обезбеђује се остваривање колективних права националних мањина на самоуправу у култури, образовању, обавештавању и службеној употреби језика и писма. Он се том приликом захвалио представницима Градске општине на подршци и сарадњи у циљу очувања националне и етничке посебности припадника националних мањина.

Исти Памфлет уручен је и директору Јавно – комуналног предузећа “Комуналне службе” Пожаревац Марку Марјановићу и директору Центра за културу “Костолац” Драгану Николићу. 

Овај пројекат је усмерен на очување националне и етничке посебности припадника националних мањина.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!