У порти Цркве Светог Максима Исповедника одржанa ускршња манифестација „Шарено јаје срећу даје”

У порти Цркве Светог Максима Исповедника у четвртак 13. априла одржана је ускршња манифестација „Шарено јаје срећу даје”.

Организатори манифестације су Центар за културу „Костолац” и Црква Светог Максима Исповедника, а покровитељ је Градска општина Костолац.

Манифестацију је свечано отворио члан Већа Градске општине Kостолац Рајко Пејовић.

– Радост окупљања уочи највећег хришћанског празника, који је симбол новог рођења и вечног живота, најлепше се доживљава са децом. Градска општина Костолац је покровитељ ове манифестације и наставиће да пружа подршку а све у циљу неговања културе и обичаја нашег народа, као и промовисања породичних вредности, рекао је Пејовић.

Свештеник цркве Светог Максима Исповедника Иван Филиповић је у свом обраћању нагласио:

-Данас се сећамо тајне вечере Христове када је са својим апостолима био окупљен у трпезу љубави. Тог дана не звоне звона на црквама већ користимо такозвана клепала, јер од вечерас Христос бива одведен на страдање. Христос страда и умире како би победио смрт и васкрсао. Стога вас позивам да се сви заједно окупимо на Васкрс у поноћ да на најрадоснији могући начин прославимо Васкрсење Христово, а да данашње фарбање јаја буде леп увод и припрема за прослављање Васкрса.

На традиционалном такмичењу у фарбању јаја учествовало је деведесет малишана од 4 до 14 година.

Жири, кога су чинили председница ликовног удружења „Спектар“ Снежана Милошевић, члан Већа Градске општине Kостолац Рајко Пејовић и свештеник Цркве Светог Максима Исповедника у Kостолцу Иван Филиповић имао је тежак задатак, а награђени су следећи учесници:

У категорији од 4 до 6 година, прво место освојила је Валерија Станковић, друго место припало је Јовану Стефановићу, а треће Мињи Ђорђевић.

Прво место у категорији од 7 до 9 година, освојила је Неда Миленковић, друго место Василије Божић, а треће место припало је Лазару Ђорђевићу.

У категорији од 10 до 14 година, прво место освојила је Ника Митић, друго место освојила је Тамара Ивић, а треће је припало Софији Стевић.

Најшашавије јаје – Марко Ивић

Најсјајније јаје – Лука Станковић

Најнеобичније јаје – Срна Дамјановић

Најмодерније јаје – Хана Ремовић

Најмаштовитије јаје – Арсеније Миљевић

Најшареније јаје – Наталија Стојић

Најсмешније јаје – Анђела Јовановић.

Награђенима су награде и дипломе уручили: члан Већа ГО Kостолац Рајко Пејовић, директор Центра за културу „Kостолац” Драган Николић и свештеник цркве Светог Максима Исповедника Иван Филиповић.

Директор Центра за културу „Kостолац” Драган Николић изразио је велико задовољство јер је рекордан број деце учествовао на манифестацији. Он се том захвалио учесницима, а победницима у свим категоријама честитао. Такође пожелео је присутним верницима да проведу Ускрс у здрављу и весељу у кругу породице и пријатеља.

За вредне награде побринули су се бројни спонзори: Кафе „Балтазар“, продавница „Styline“, цвећара „Бели звончић“, књижара „Школарац“ и Пицерија „Галија“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!