Одржана едукативна и интересантна радионица „Шећерна уметност“

У Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у среду 29. марта, одржана је веома едукативна и интересантна радионица под називом „Шећерна уметност“, која је окупила Костолчанке заинтересоване за израду декорација за торте од шећерне гум пасте.

Радионицу је водила Славица Конрад (1951-), посластичар са вишедеценијским стажом прављења предивних торти и колача за бројна венчања, рођендане и остале прославе, добитница бројних признања и награда за свој рад.

Иако је годинама правила торте и све врсте украса за декорацију торти, током последњих неколико година, Славица Конрад се определила за израду украсног јестивог цвећа за торте, које чак ни оштро око,тешко да може да разликује од правог цвећа.

Током двочасовне радионице, полазнице радионице могле су да чују неке од тајни посластичарског заната: од ког материјала се праве украси, где може материјал да се набави, како саме могу да направе материјал за украсе и шта је од алата потребно за израду украса. Након уводног дела, прешло се на саму израду цветних украса, од самог почетка тегљења смесе, па до сушења.

Да је библиотека право место и за овакве радионице, показало је велико интересовање бројних заљубљеница у посластичарски занат за учешће у њој. Радионица се показала као веома успешна, али недовољно дуга за бројна питања полазница, на које је Славица Конрад радо одговарала, јер жели да своје знање пренесе будућим нараштајима талентованих посластичара.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!