Литерарни и ликовни конкурс Библиотеке у Костолцу – Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац

Светски дан књиге и ауторских права у свету, као и код нас, обележава се  23. априла, на дан смрти три велика светска писца – Мигела де Сервантеса, Виљема Шекспира и Инке Гарсиласе де ла Веге. Библиотека у Костолцу, Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац тим поводом организује:

·         Ликовни конкурс за сликаре Браничевског округа

·         Литерарни конкурс за ученике од 5. до 8. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац

·         Литерарни конкурс за ученике од 1. до 4. разреда Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“, Костолац

Тема за ликовни конкурс:

–      Портрет једног писца

Темa за литерарни конкурс:

–      Отвори књигу, отвори свет

На ликовни конкурс могу се пријавити са својим радовима сва лица старија од 15 година из Браничевског округа. Техника и форма цртања је по слободном избору. Радови који се подносе на конкурс не смеју бити мањи од А3 формата. На полеђини рада написати име, презиме аутора, датум и годину рођења, контакт телефон. Сваки учесник може са по једном сликом да учествује на конкурсу. Радове доставити лично у Библиотеку у Костолцу или послати поштом на адресу: Библиотека Костолац (Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац), ул. Трг Братства и Јединста 9, 12208 Костолац.

На литерарни конкурс могу се пријавити са својим прозним радовима ученици Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац и ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац. Потребно је да радови буду откуцани и одштампани (не дужи од 3 странице, фонт Times New Roman, величина 12), са подацима: име, презиме аутора, датум и годину рођења, одељење, контакт телефон. Радове доставити лично у Библиотеку у Костолцу, послати на мејл: renataminic@gmail.com или послати поштом на адресу: Библиотека Костолац (Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац), ул. Трг Братства и Јединста 9, 12208 Костолац.

Рок за предају ликовних и литерарних радова је 14. април 2023. године.

Информације на телефон 012/241-515

Сви пристигли ликовни радови биће изложени у Библиотеци у Костолцу.

Уручивање награда одржаће се у петак, 21. априла 2023. године, у Библиотеци у Костолцу.

За прва три места за ликовне и литерарне радове биће додељене вредне награде.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!