Музичко поетско вече „У пехару вина, љубави и поезије“

У холу Дома културе у Костолцу у уторак, 14. фебруара на дан Светог Трифуна, одржано је Музичко поетско вече „У пехару вина, љубави и поезије“.

Догађај у част вина, љубави и поезије организовао је Kлуб љубитеља књиге “Мајдан” у сарадњи са Центром за културу Костолац.

Након поздравне речи Славице Пејовић, председнице Kлуба љубитеља књиге “Мајдан”, испред црквених општина Кленовник и Нови Костолац песнички скуп благосиљао је свештеник Саша Васић из Кленовника.

-Нека га Бог благослови овај песнички скуп, у вери и љубави да се окупљамо на многаја љета и да славимо Господа кроз уметнички израз и лепу писану реч. Нека нам је срећан свима празник, Свети Трифун.

– Данашњи празник и сам овај скуп сам по себи је благодаран јер говоримо у славу једног од наших светитеља Светог Трифуна који нам долази у тренутку када обнављања природе и обнављања живота. Када је реч о Светом Трифуну, виноградима и вину у нашој у нашој књижевности тема вина је итекако присутна од најранијих времена до данас, рекао је Радомир Андрић, књижевник и почасни председник Удружења књижевника Србије.

Он је прочитао одломак о вину из чувеног есеја нашег нобеловца Иве Андрића , а потом је из „Винопева“, чији је он аутор казивао поезију у славу вина.

У програму су између осталих учествовали песници из Београда Радомир Андрић, Раденко Поповић и Радоња Дубљевић, као и наши завичајни песници Зоран Стојићевић Рикардо, Војкан Ивковић, Магдалена Реџовић, Љубисав Грујић Груја, Славица Јовановић и други. Вече су песмом обогатили вокални солисти Слободан Јанковић и Марија Дражић. Модератор програма била је Магдалена Реџовић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!