Челни људи Града Пожаревца и Градске општине Костолац обишли Основну школу у Старом Костолцу и Техничку школу у Костолцу

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са сарадницима и челни људи Градске општине Костолац председник општине  Серџо Крстаноски и председница Скупштине Милена Церовшек обишли су школе са територије Градске општине Костолац.

Најпре су обишли одељење у ОШ „Јован Цвијић“ у Старом Костолцу где је укупно у реконструкцију електроенергетских и телекомуникационих инсталација и унутрашње уређење инвестирано укупно 4 милиона и 352 хиљаде динара.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је овом приликом истакао да је за локалну самоуправу свака школа битна и да се улаже равномерно како у градске тако и у сеоске школе како би сви имали једнаке услове за школовање.

У овој образовној установи су промењене инсталације и уређене су све учионице као и просторија за предшколце и тоалети. Павловић је још додао да приликом ових обилазака градско руководство види шта је потребно за школе и подсетио је да су захваљујући Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу одрадили комплетну реконструкцију школе у самом Костолцу.

Директорка ОШ „Јован Цвијић“ Сунчица Марковић се захвалила локалној самоуправи на разумевању и на свим досадашњим инвестицијама у свим сеоским школама и најавила је промену крова на школи у одељењу у Петки.

Након школе у Костолцу градско руководство обишло је Техничку школу где је град инвестирао за замену столарије 3 милиона и 100 хиљада динара и за уређење просторија још око 380.000 динара. Замењено је 46 врата од учионица и кабинета, 11 светларника, троје преградних врата укупне квадратуре 105м2 .

Павловић је овом приликом рекао да је ова школа једна од најбоље опремљених на територији Града Пожаревца али и да је од великог значаја за читав Браничевски округ. Град је годинама уназад имао разумевање за потребе школе и да су редовно издвајана средства за унапређење рада ове образовне установе.

Директорка Техничке школе Нела Алексић је истакла да школа има одличну сарадњу са локалном самоуправом која је увек имала слуха за потребе школе и да су значајна улагања реализована у претходном периоду.

Извор: https://pozarevac.rs/gradonacelnik-obisao-osnovnu-skolu-u-starom-kostolcu-i-tehnicku-skolu-u-kostolcu/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!