ПРОЈЕКАТ ИЗГРАДЊЕ И УРЕЂЕЊА ПРВОМАЈСКЕ УЛИЦЕ: Нови концепт саобраћаја растеретиће гужве

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски најавио је да ће 2023. година бити година улагања у велике пројекте, а један од њих је изградња модерне саобраћајнице.

У јуну текуће године планиран је почетак радова на уређењу Првомајске улице са изградњом модерне саобраћајнице, са кружним током, лед расветом и кишном канализацијом, у вредности од 68,8 милиона динара.

Према речима Крстаноског планирано је 300 метара нове улице, у ширини од 13 метара, са две саобраћајне траке од 6 метара за аутомобиле и по једну траку за пешаке и бициклисте, са обе стране, од по 3.5 метара.

Део Костолца који је био запуштен сада ће добити савремену саобраћајницу која ће спојити четири улице у центру Костолца: Боже Димитријевића, Вељка Дугошевића (2. део), Николе Тесле и Карађорђеву улицу. Кружни ток ће бити на раскрсници са Улицом Николе Тесле, са дијагоналом од 15 метара.

Пројектом је предвиђено постављење лед расвете и аутобуског стајалишта поред школе. Такође биће посађено зеленило са новим дрворедом. Овом новом саобраћајницом Костолац ће добити модеран и савремен изглед, налик на веће градове.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!