Костолчанка Дуња Вулић победница Бањалучког пјесмобоја

Наша суграђанка, Дуња Вулић, ученица 4. разреда Пожаревачке гимназије, победница је 2. Међународног фестивала поезије за средњошколце „Бањалучки пјесмобој“. Награду јој је уручио песник Перо Зубац, који је био председник жирија.

На Међународни фестивал поезије, Дуња је послала три своје песме, од којих јој је песма под називом „Растко“ донела прву награду.

Такмичење које организује бањалучко удружење „KултАрт“ има необичан формат. Песници средњошколци на конкурс шаљу три песме. За финале се бира 24 ученика који се међусобно такмиче за прва три места. Односно извлачи се 12 парова који наступају у првом кругу. Сваки пар говори по једну своју песму, а жири бира победника дуела, који наставља такмичење и тако све до суперфинала. Жири у саставу: Перо Зубац, Милица Бакрач и Тоде Николетић је имао задатак да према концепцији и пропозицијама такмичења изабере најбоље песнике, а наша Костолчанка Дуња Вулић проглашена је за апсолутног победника „Бањалучког пјесмобоја“. Њој је припао Златни дивит и привилегија да јој „Култарт“ из Бања Луке штампа и промовише збирку песама на следећем фестивалу поезије.

Извор фотографија: http://djecijecarstvo.org/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!