Одржана промоција књига књижевнице Ане Атанасковић

У уторак, 22. новембра, у Костолцу је одржана промоција књига књижевнице Ане Атанасковић (Лагуна), у организацији Библиотеке у Костолцу, Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу „Костолац“, као део манифестације „Новембарски дани културе“, подржане од стране Градске општине Костолац.


Модератор промоције је била Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник, која је бројне посетиоце књижевне вечери упознала са биографијом гошће. Књижевница је говорила о својим књигама, о својој љубави према историји и књижевности, о истраживању за писање књиге које је одвело у Сједињене Америчке Државе, затим о искуству и изазову писања за реномиране часописе, сајтове, маркетиншке агенције и реномиране компаније, о популарности које јој је донело писање, као и о будућим плановима.
Део из књиге „Моја љубав Никола Тесла“ прочитала је Јелена Ристовић, професорка српског језика и књижевности, запослена у Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац, чији су ученици, заједно са својим професорима, били део публике.
На крају вечери, ауторка је одговарала на постављена питања и потписивала књиге својих читалаца.



Линк за снимак догађаја:
https://youtu.be/d8jvEJBrlMM

О књижевници:
Ана Атанасковић рођена је у Крушевцу 1973. године. Дипломирала је енглески језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду.
Новинарску каријеру започела је у модном часопису ELLE. Затим је писала за дипломатски часопис VipTripDiplomatic (од првог до последњег броја), те за престижне часописе Водич за живот, Сенса и за магазин Лепота&Здравље.
Била је сарадница многих сајтова, а од 2017. године ради и као копирајтерка, пише текстове, на српском и на енглеском језику, за сајтове, маркетиншке агенције и
2019. године је направила на Фејсбуку и Инстаграму страницу Само воли – Ана Атанасковић и покренула свој подкаст – наставак књиге и прича са свог сајта у аудио форми – Београд је љубав.
У Београду живи од 1992. године, тренутно пише за Илустровану политику и сајтове Инфопреводи и Калдрма.

Ауторка је следећих књига:
– збирка прича „Београдске мајске приче“ (Књижевна омладина Србије, 2006.)
– роман „Дует душа“ (Магнет, 2008.)
– роман „Јелена Анжујска“ (Феникс Либрис 2009. прво издање; друго издање Арт Натрон и Кордун из Филаделфије, 2010.)
– роман „Моја љубав Никола Тесла“ (Смарт, 2013.)
– збирка прича „Београд је љубав“ (Нине Хорсес Јоурнеy, 2017.)
– роман “Краљица јоргована” – допуњено издање “Јелене Анжујске” трећином текста (Само корак, 2019.)
– роман “Даворјанка Пауновић” (Блиц, 2020.)
– преуређено издање романа “Моја љубав Никола Тесла” (Лагуна, 2021.)
– превод на македонски “Мојата љубов Никола Тесла” (Икона, 2022)
– превод на енглески „My Love Nikola Tesla“ (YУ библиотека, октобар 2022)

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!