Одржана 17. редовна седница Скупштине Градске општине Костолац: Изабрани нови заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац, заменик председника Градске општине Костолац, члан Већа и вршилац дужности директора Центра за културу „Костолац“

У петак, 25. новембра одржана је 17. по реду седница Скупштине Градске општине Костолац. Председница Скупштине, Милена Церовшек, председавала је седницом, која је одржана у Скупштинској сали Градске општине Костолац.

Прва тачка дневног реда била је усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Градске општине Костолац за период 01.01.2022. године до 30.09.2022. године.

Према речима Зденке Радосављевић, руководиоца Групе за буџет, финансије, јавне набавке, послове статистике и послове информационе технологије и комуникације у периоду од 01.01.2022.- 30.09.2022. године остварени су укупни приходи и примања у износу од 203.904.000,00 динара (49,08%) и укупно извршени расходи у износу од 201.536.000,00 динара (47,43%), што значи да је остварен буџетски суфицит у износу од 2.368.000,00 динара.

Извршење буџета директног корисника Скупштина Градске општине Kостолац 72,41%, извршење буџета директног корисника Председник Градске општине Kостолац 72,37%, Веће Градске општине Kостолац 60,30%, Управа Градске општине Kостолац 45,01% и то појединачно:

Управа 43,14%
МЗ Село Kостолац 45,52%
МЗ Петка 36,43%
МЗ Острово 43,92%
МЗ Kленовник 35,11%
Установа Центар за културу Kостолац 53,22%.

На седници Скупштине изабрани су нови заменик председнице Скупштине Градске општине Костолац, заменик председника Градске општине Костолац, члан Већа и вршилац дужности директора Центра за културу „Костолац“. Претходно су оставке из личних разлога дали Далибор Илић, Дарко Грубетић, Маријана Божић и Јелена Шаманц.

За заменика председнице Скупштине Градске општине Костолац постављен је Милан Ђаловић изабран са изборне листе „Александар Вучић – За нашу децу“, за заменика председника Градске општине Костолац изабран је Далибор Илић, досадашњи заменик председнице Скупштине ГО Костолац изабран са листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“. За члана Већа Градске општине Костолац ресор: Култура, спорт, образовање, здравство и туризам изабран је Рајко Пејовић просветни радник у Костолцу.

Док је за в.д. директора Центра за културу „Костолац“ постављен Драган Николић, мастер теоретичар уметности – дипломирани музички педагог.

На функцију заменика председнице Скупштине Градске општине Костолац постављен је Милан Ђаловић са листе „Александар Вучић – За нашу децу“

На функцију заменика председника Градске општине Костолац изабран је Далибор Илић са листе ИВИЦА ДАЧИЋ – ,,Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма“

За члана Већа Градске општине Костолац ресор: Култура, спорт, образовање, здравство и туризам изабран је Рајко Пејовић просветни радник у Костолцу

На функцију в.д. директора Центра за културу „Костолац“ постављен Драган Николић, мастер теоретичар уметности – дипломирани музички педагог

Досадашња директорка Центра за културу Костолац, Јелена Шаманц се том приликом захвалила свима на досадашњој сарадњи, истакавши да ће им бити и даље на располагању за сваки вид заједничког рада и сарадништва. Такође пожелела је пуно успеха у раду будућем директору са жељом да се Установа Центар за културу „Костолац“ још више унапреди у сваком погледу.

Досадашња чланица Већа, Маријана Божић истакла је да је за њу била велика част да обавља функцију члана Већа. Она се том приликом захвалила председнику Градске општине Костолац на апсолутној подршци када је била потребна као и члановима Већа пожелевши им пуно успеха у даљем раду.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!