Реализација пројекта „Јачање капацитета социјалног диjалога у образовању на локалном нивоу“

У петак, 21. октобра, одржан је први у низу састанака који је инициран од стране Синдиката образовања Србије уз подршку Европске организације синдиката образовања (ETUCE) и Норвешког синдиката образовања (UEN) на коме су присуствовали као представници добре праксе и представници из нашег града Маргита Петровић – председница РЦ Пожаревац СОС, Александар Стојановић – заменик председника РЦ Пожаревац, др Горан Несторовић – члан Градског већа Града Пожаревца ресорно задужен за образовање и Марија Трнавац – помоћница градоначелника за правна питања.

Тема састанка је реализација пројекта „Јачање капацитета социјалног диjалога у образовању на локалном нивоу.“

Концепт пројекта је у упознавању и едукацији запослених у образовању и локалној заједници са основним елементима социјалног дијалога и начину функционисања и доношења одлука на локалном нивоу. Поред представника синдиката у реализацији пројекта учествују и представници локалних самоуправа, директори школа и представници школских управа, као и друштвених организација које се баве унапређењем образовања.

За учешће у пројекту позване су три локалне самоуправе, које су у досадашњем раду успеле да успоставе садржајан социјалан дијалог и постигну запажене резултате у сарадњи свих актера, а то су Пожаревац, Лесковац и Суботица.

Тим из Пожаревца имао је запажене резултате у свом излагању, јер је указао на недостатке и начине на који се они могу превазићи.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!