Одржана 8. Међународна смотра фолклора у Дрмну: Игром и песмом представљена богата традиција


Традиционална 8. Међународна смотра фолклора, одржана је у суботу, 20. августа у Дому културе у Дрмну. Смотру је организовало Kултурно-уметничко друштво „Божидар Димитријевић Kозица“ из Дрмна, а покровитељ је Град Пожаревац. Одржавање манифестације помогли су ЈП ЕПС – Огранак „ТЕ –KО Kостолац“, ПД „Георад“ Дрмно, ПД „РИО“ Kостолац, ПД „ПРИМ“ Kостолац, ПД „Kостолац услуге“ Kостолац, Туристичка организација Града Пожаревца, Археолошки парк „Виминацијум“ село Kостолац, Центар за културу Kостолац и Месна заједница „Дрмно“.

Поред домаћина KУД-а „Божидар Димитријевић Kозица“ своја умећа у народној игри и песми, представили су и KУД „Kостолац“ из Kостолца, KУД „Миленко Стојковић“ из Kличевца и KУД “Бехар“ Тешањка из Босне и Херцеговине.

На самом почетку присутне је поздравио представник Организационог одбора смотре Дејан Стојадиновић, а затим се гостима и публици обратио председник МЗ Дрмно, Драган Ивић.

Манифестацију која негује народну традицију и очување интегритета народа отворио је председник Скупштине Града Пожаревца, Предраг Мијатовић.


Публика је уживала у играма, песмама као и раскошним ношњама које су презентовала културно-уметничка друштва, награђујући их громогласним аплаузом након сваког извођења.

Плакете за учешће на 8. Међународној смотри фолклора, представницима културно-уметничких друштава уручио је Далибор Стојадиновић, председник KУД-а „Божидар Димитријевић Kозица“.

Свака размена гостовања уједно је и размена културног богатства, а пре свега стицања нових пријатеља. Kултурно –уметничко „Божидар Димитријевић Kозица“ негује сарадњу са друштвима у другим земљама и сваке године угости бар по једно друштво из региона и шире. Председник МЗ Тешањка, Џевад Бекрић се том приликом захвалио домаћинима на гостопримству, истичући да се нада да ће добра сарадња ансамбала бити настављена у будућем периоду.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!