Једанаести Међународни сусрети „Орфеј на Дунаву“

У Костолцу ће од 19. до 21. августа 2022. године бити одржани једанаести по реду Међународни сусрети „Орфеј на Дунаву“.

Традиционални стваралачки скуп почеће у петак од 11:00 часова у Скупштинској сали Градске општине Костолац, када ће бити приређен Међународни округли сто: „СВИ СМО БЛИЖЊИ“. Истог дана од 19:00 часова на платоу испред Центра за културу, Костолац биће приређено Поетско-музичко вече пријатељства песника из Русије, Грчке, Шведске, Туниса , Црне Горе и Србије које носи назив „У ОЧЕКИВАЊУ ОРФЕЈА“ .

У суботу 20. августа од 12:00 часова у Дому културе у Костолцу одржаће се свечана додела скулптура и плакета уз поетски програм са Матијом Бећковићем. Истог дана од 19:00 на платоу испред Центра за културу Костолац биће одржана промоција Зборника поезије „НА ТАЛАСИМА НЕВЕ И ДУНАВА“ уз доделу Орфејевог свитка и Еуридикине повеље.

У недељу последњег дана манифестације на летњој позорници у центру Пожаревца од 20:30 сати биће уприличено поетско музичко преплитање песника из Русије, Грчке, Туниса, Шведске, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске… Србије.. које носи назив „ПЕВ ОРФЕЈА У ПОЖАРЕВЦУ „

Традиционално, организатор  Међународних песничких сусрета „Орфеј на Дунаву“ је Клуб љубитеља књиге „Мајдан“ у сарадњи са Центром за културу Костолац, а под покровитељством Градске општине Костолац. Манифестацију су подржали Град Пожаревац и Центар за културу Пожаревац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!