У СТАРОМ КОСТОЛЦУ ОДРЖАНО 13. ПО РЕДУ ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ РИБЉЕ ЧОРБЕ: Победник Љубиша Аврамовић из Костолца

Традиционално такмичење „Млавски котлић“, на ком је учествовало 106 такмичара, успешно је одржанo у недељу 31.07.2022. године на стадиону малих спортова у Старом Kостолцу.

У прелепом амбијенту и дружењу, ветар је ширио мирисе рибље чорбе и роштиља, а уз хитове естрадне звезде народне музике Радише Урошевића, жељно су се ишчекивали резултати жирија. Жири је имао тежак посао јер је већи број чорби конкурисао за прво место, али су на крају, оцењивањем различитих карактеристика изабрали најбољу рибљу чорбу.

Прво место по мишљењу стручног жирија освојио је Љубиша Аврамовић из Костолца, друго место Тисменар Јовица из Костолца (насеље Канал), треће место Александар Ђурић. Титулу најлепше куварице понела је Миловановић Биљана из Кленовника. Најмлађи учесник чорбаријаде био је Огњен Романовић (6) из Старог Костолца, а најстарији такмичар био је деда Ћуба из Петке.

Организатор такмичења „Млавски котлић 2022“ Дејан Алавања рекао је да је и ове године обезбеђено доста награда за такмичаре. Такође изразио је задовољство с обзиром на велику посећеност манифестације. Током дана била је и лутрија, а главну награду печено прасе освојила је Бојана Стојчић из Костолца.

Манифестацију је обогатио ватромет, а затим је уследило општенародно весеље.

Организатор манифестације је Месна заједница Стари Костолац под покровитељством Градске општине Костолац уз велику подршку синдиката „Термоелектране Костолац“ и „Копови Костолац“, као и бројних спонзора.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!