Резањем славског колача и Светом Литургијом прослављена слава Kостолца – Свети великомученик Прокопије

На дан када Српска Православна Црква молитвено прославља Светог Великомученика Прокопија, у четвртак, 21. јула 2022. године, служена је Света Литургија, којом је началствовао  старешина Цркве Светог Максима Исповедника, свештеник Дејан Лазаров, уз саслуживање свештенства поводом славе Градске општине Костолац.

Колачар славе био је заменик председника Градске општине Костолац Дарко Грубетић, који је предао колач наредном домаћину, члану Већа Градске општине Костолац, Миладину Радомировићу.

Заменик председника Градске општине Костолац, Дарко Грубетић честитао је свим суграђанима славу Светог великомученика Прокопија уз жељу да је прославе у миру здрављу и благостању.

– Драги суграђани, као овогодишњи домаћин и колачар славе, а такође и као заменик председника Градске општине Костолац, желим свима да честитам нашу костолачку славу, Светог Великомученика Прокопија, са жељом да овај дан прославимо у миру, здрављу и весељу, достојанствено као и сваке године, поштујући наше обичаје и традицију.Захваљујем свим присутнима што су својим доласком увеличали ову прославу и обележавање наше славе. На крају још једном, својим суграђанима желим срећну Славу Светог Великомученика Прокопија и пуно среће и успеха, са жељом да Црква Светог Максима Исповедника сваким даном буде посећенија, и да буде матица која ће нас све заједно окупљати, не само данас, већ сваког дана.

Традиционално, у порти Цркве Светог Максима Исповедника приређено је послужење за вернике.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!