Прослава мале матуре у Основној школи „Јован Цвијић“

Прослава мале матуре у Основној школи „Јован Цвијић“, почела је традиционалним окупљањем у градском парку на Тргу Братства јединства у Костолцу. Ове године Основну школу „Јован Цвијић“ завршило је 127 ученика, а како сами кажу свесни су да њихово даље школовање и борба за будућност већ почиње.

Девојчице су биле обучене као принцезе, нашминкане и са фризурама које су наменски прављене баш за матуру, а дечаци углавном у панталонама и кошуљама са цвећем у рукама које су поклањали својим школским другарицама.

Након што су продефиловали улицама Костолца, мали матуранти су се упутили у школу, где су их кроз црвен тепих свечано увеле разредне старешине: Јован Павловић 8/1, Данијела Јаношевић 8/2, Ивана Вучетић 8/3, Соња Цолић 8/4, Саша Цветковић 8/5 и Наташа Лазаревић 8/5, одржавши им последњи разредни час. Прослава матуре одржана је у школи где су уз песму и игру обележили завршетак основног образовања.

Директорка школе, Сунчица Марковић пожелела је матурантима пуно среће и успеха у даљем школовању и животу, да храбро гледају напред и не дозволе никоме да их спута.

Ученицима ће у најлепшем сећању остати заједнички тренуци проведени у школи са наставницима. Дружење и учење наставиће у одабраној средњој школи.

Костолачку основну школу напушта једна успешна генерација и ова образовна установа може се похвалити са 11 вуковаца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!