Служба за топлификацију: Време за сређивање мреже

Мењају се комплетне трасе цевовода да би било што мање кварова у наредним грејним сезонама

Након завршетка овогодишње грејне сезоне, запослени у Служби за топлификацију огранка „ТЕ-KО Kостолац“ ангажовани су на санирању мреже даљинског грејања костолачке општине. Душан Гргић, пословођа у Служби топлификације „ТЕ-KО Kостолац“, истиче да су након завршетка званичне грејне сезоне одмах почели радови на терену. То су припреме за наредну грејну сезону.

− Kористимо повољне временске прилике да бисмо урадили све оно што је захтевало више рада и није могло да се санира у ходу током грејне сезоне. Иако је званични крај сезоне 15. април, ове године је она трајала нешто дуже. Радимо с малим бројем људи и зато морамо добро да планирамо да бисмо завршили све радове. Мењамо комплетне трасе цевовода да бисмо имали што мање кварова у наредним грејним сезонама – каже Гргић.

Он подсећа да велики број корисника у Kостолцу и околним селима захтева и велики број интервенција на самом терену.

− Kостолачка топлификациона мрежа је стара и старији цевоводи убрзано се хабају и оштећују, то јест захтевају да буду замењени чим се за то укаже прилика. Готово цела територија градске општине Kостолац је покривена топлификационом мрежом, тако да је то обиман посао. Поред града Kостолца, бринемо и о одржавању топлификационих мрежа у селима Стари Kостолац и Дрмно. Трудимо се да благовремено дефинишемо приоритете за поправке и замене и да након тога све то и реализујемо на терену – објашњава он.

Гргић посебно истиче да се све обавља тимски са колегама из „Kосово Обилића“ и да сви настоје да буду што експедитивнији, јер је пуно посла којег треба завршити.

− С њима радимо већ дуго година, тако да смо веома добро уходани. Они познају и овај систем и терен и дају свој максимум на радном месту – рекао је Гргић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!