У Костолцу одржано 2. ревијално такмичење: Павел Покорацки победник у параглајдингу

На костолачком аеродрому, 15. маја 2022. године, одржано је друго ревијално такмичење у параглајдингу у дисциплини прецизно слетање. Организатор такмичења је Центар за културу „Kостолац“ у сарадњи са Параглајдинг клубом „Бели орлови“ из Пожаревца, а покровитељ је Градска општина Kостолац.

Такмичење је отворила чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић.

Испред организатора, нешто више о правилима и пропозицијама такмичења рекао је Иван Николић представник ПK “Бели орлови” из Пожаревца.

На ревијалном такмичењу учешће је узело 25 такмичара из 4 клуба: ПK “Бели орлови” Пожаревац, KВС “ Kошава” Београд, СПK “Беркут” Вршац, и АK “Јат” Београд.

Прво место појединачно освојио је Павел Покорацки – KВС Kошава из Београда

Појединачна конкуренција:

1. Место, Павел Покорацки – KВС Kошава Београд

2. Место, Димитрије Малетић – KВС Kошава Београд

3. Место, Слободан Малетић – KВС Kошава Београд

4. Место, Драган Благојевић  – ПK Бели орлови Пожаревац

5. Место, Мирослав Марјановић – ПK Бели орлови Пожаревац

Тимска конкуренција:

1. Место, Kошава – Београд

2. Место, Бели Орлови – Пожаревац

3. Место, Јат – Београд

Пехаре и медаље најбољима уручиле су директорка Центра за културу “Костолац” Јелена Шаманц и чланица Већа Градске општине Костолац, Маријана Божић, а сви учесници добили су захвалнице за учешће у такмичењу.

Такмичење је одржано према правилима дефинисаним у локалном правилнику и правилнику за прецизно слетање Kомисије за параглајдинг и змајарство. Такмичење је било отвореног карактера и за све такмичаре важила су правила дефинисана правилником FAI Section 7C.

Параглајдинг је један од најмлађих и све популарнијих ваздухопловних спортова. Није исто као скакање падобраном, јер параглајдинг омогућава дужи боравак у ваздуху, мењање правца, сходно ветру и временским условима, као и лагано “крстарење” ваздухом. Ми се надамо се да ће такмичење у параглајдингу код нас у Костолцу постати традиционално и да ће употпунити постојећи календар спортских дешавања на територији Градске општине Kостолац.

Центар за културу Костолац се захваљује Петру Чабовићу који је уступио прелепи простор, односно локацију костолачког аеродрома за одржавање такмичења.

Извор фотографија: Photo Kostolac

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!