У Цркви Светог Максима Исповедника одржано поетско дружење под називом „Око расцветале Стеванове јабуке“

Поетско дружење под називом „Око расцветале Стеванове јабуке“, одржано је у петак, 6. маја у Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу, са циљем обележавања петнаесте годишњице од смрти Стевана Раичковића, нашег познатог песника.

Поетско дружење организовао је Клуб љубитеља књиге „Мајдан“ у сарадњи са новинарском секцијом Основне школе „Јован Цвијић из Костолца, а уз благослов старешине Цркве Светог Максима Исповедника, Дејана Лазарова и оца Ивана Филиповића.

Учесници програма су се окупили око јабуке засађене у „Песничком врту“, који је јединствен у Србији, и све присутне упознали са животом и делом нашег славног песника.

Присутнима се обратила Славица Пејовић, председница клуба и наша позната песникиња. Она је том приликом прочитала Стеванову песму „Јабука“ која је објављена у збирци „Песнички врт“ у издању КЉК „Мајдан“.

Затим су ученици казивали стихове одабраних Раичковићевих песама, а у другом делу програма, након музичког предаха, Љубисав Грујић Груја, Гордана Славковић и Магдалена Реџовић, песници „Мајдана“, казивали су своје стихове.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!