Обраћање Мирослава Томашевића, в. д. директора ЈП ЕПС, запосленима

Поштоване колегинице и колеге,
„Електропривреда Србије“ је одувек била и остаје темељ и најважнији сегмент живота грађана и привреде Србије, а бити део највеће енергетске компаније велика је одговорност и част за сваког у ЕПС-у. Зато од ступања на дужност в.д. директора „Електропривреде Србије“ дајем максимум да сагледам комплексност ситуације и да са стручним кадровима омогућимо сигуран рад система и направимо стратегију опоравка наше компаније. Мој једини циљ је стабилан и јак ЕПС.
Имам потребу да се свим запосленима захвалим на ангажовању, посвећености и труду током стабилизације нашег система протеклих месеци. Хвала што свакодневно дајете све од себе, што не одустајете и што сте истинска снага „Електропривреде Србије“. И у наредном периоду биће много изазова и неопходно је да сви заједно пружимо максимум како бисмо у потпуности подигли нашу производњу после
прошлогодишњих дешавања.
Једино ми можемо да се изборимо за место које ЕПС заслужује, јер сви знате да ЕПС има потенцијал да буде једна од најбољих енергетских компанија у Србији и региону. Највећа вредност ЕПС-а су људи, запослени који су деценијама уназад пребродили многе недаће и потешкоће и сачували ЕПС у свим временима. Нема ЕПС-а без рудара на копу, руковалаца у погонима електрана, без вредних мајстора и стручних инжењера, врсних економиста и правника, јер само заједнички рад запослених свих струка доноси успех. Нема мање или више важних, сви имамо један циљ − да подигнемо ЕПС на позицију коју заслужује, на прво место по успеху и резултатима.
За то нам је потребна и подршка стручне јавности и научних институција, па ће се убудуће, кроз обнову веза са науком и реафирмацију рада стручних савета, у којима ће бити и
представници Српске академије наука и уметности, факултета,
института, ЕПС-у отворити потпуно нове могућности за развој нових инвестиција и иновирање старих, запостављених идеја и пројеката, уз примену нових технологија.


Следи нам много рада, неће бити лако, али као и на свим ранијим пословима даћу све од себе − знање, време и стручност, да постигнемо циљ, а подршку и помоћ очекујем и од свих вас. У том погледу је од изузетне важности и улога средњег и вишег менаџмента наше компаније, како би знање, способности и могућности сваког запосленог дошле до изражаја и биле усмерене на оно у чему је он најбољи и чиме највише може допринети остварењу заједничког нам циља. Важно је да покажемо слогу и професионализам, јер је то једини начин да ЕПС постигне успех, развија своје пројекте и у будућности опстане и остане најснажнија карика у економији Србије. Сада је право време и да искусни, прекаљени кадрови уз нову снагу и енергију наших младих стручњака покрену развој нових идеја, да се да шанса младим снагама, јер они су ти који ће водити ЕПС у будућности.
Сигуран сам да једино сви заједно можемо вратити нашу Електропривреду на место које заслужује и да са поносом свако
од нас може да каже да је део великог ЕПС-а.

С поштовањем,
Mирослав Томашевић,
в.д. директора ЈП ЕПС

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!