Други Островачки фестивал фолклора ветерана

Други Островачки фестивал фолклора ветерана под називом „„НАКРИВИ КАПУ ЛОЛО, ДА ЗАИГРАМО КОЛО…“одржан је 9. априла у костолачком Дому културе.

Организатори манифестације су ветерани Културно уметничког друштва „Острово“, у сарадњи са Центром за културу „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац уз подршку Месне заједнице Острово.

ВЕТЕРАНИ КУД-а ОСТРОВО

Публика је била одушевљена кореографијама културно-уметничких друштава, са скоро 200 учесника, који су показали своје играчко умеће.

Поред домаћина КУД „Острово” своје играчко умеће презентовали су: KУД „Купиник“ из Купинова, KУД „Штуле“ из Волује, KУД „Баваниште“ из Баваништа, KУД „Речица“ из Речице, KУД „Абрашевић из Смедеревске Паланке, KУД „Нишка бања“ из Нишке бање, Друштво за неговање културе и традиције „Ђердан” из Госпођинаца, КУД „Електропорцелан“ из Аранђеловца, КУД „Морава“ из Ћићевца и КУД „Радица Ранковић“ из Лозовика.

Председник Културно уметничког друштва „Острово” Бобан Рогожарски је поздравио госте и публику, а затим уручио захвалнице за несебичну помоћ свима који су помогли да се Островачки фестивал фолклора ветерана одржи.

Испред Градске општине Костолац захвалницу је примила чланица већа Маријана Божић, која се том приликом присутнима обратила истакавши да ће Градска општина Костолац наставити да подржава манифестације које доприносе очувању наших обичаја и традиције.

Културно уметничко друштво „Острово” основано је 2008. године. Друштво броји око 80 чланова подељених у ветеранску и дечију секцију.. Од јануара 2018. године на захтев играча у друштву се формира група ветерана и рекреативаца. Председник друштва је Бобан Рогожарски, а уметнички руководилац је Југослав Стојићевић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!