Коп „Дрмно“ на старту нове производне године

Већи план производње откривке

У 2022, рудари огранка „ТЕ-KО Kостолац“ имају задатак да ископају 9,35 милиона тона угља и откопају 49 милиона кубика јаловине

Запослени у рударском сектору огранка „ТЕ-KО Kостолац“ имаће много посла у 2022. години како би реализовали постављене планове. План производње угља остао је на прошлогодишњем нивоу од 9,35 милиона тона, а биланс јаловине ове године већи је за 2,5 милиона кубика и износи 49 милиона кубика чврсте масе.

На почетку нове производне године, рудари Површинског копа „Дрмно“ добро су стартовали. Дневно се ископа око 30.000 тона угља и 100.000 кубика јаловине, тако да су практично наставили с добром производњом из прошле године. На ископавању угља раде три багера, а на откривци је ангажовано седам рударских машина. Рударски системи ангажовани на угљу и откривци раде без већих потешкоћа. Иако се производња одвија у отежаним зимским условима рада, све препреке се оперативно отклањају.

− План производње јаловине већи је у односу на прошлу годину и учинићемо све што је до нас да се он оствари − рекао је Драгослав Славковић, директор Дирекције за производњу угља.

Он истиче да је најважније за остварење овогодишњег биланса то да се током ремонтне сезоне подигне погонска спремност машина основне рударске механизације уградњом неопходних виталних делова. Према његовим речима, крајем јануара очекује се завршетак оправке багера СРс 2000/1, који ће бити ангажован на откривци.

Славковић истиче да је важан сегмент у реализацији плана и смањење свих врста застоја у процесу рада. То ће се директно одразити на повећање временског искоришћења рударске механизације, а самим тим и на реализацију планова производње.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!