Новогодишњи концерт КУД-а „Костолац“

У Дому културе у Костолцу 25. децембра у организацији Центра за културу Костолац и Културно-уметничког друштва „Костолац“, одржан је Новогодишњи концерт фолклора.

Kонцерт је отворен „Играма из Шумадије“ у извођењу Првог фолклорног ансамбла KУД-а „Kостолац“, који је током вечери одиграо и „Игре из Западне Србије“, „Шаљиву игру из Војводине“, „Игре из околине Београда“ и „Игре из Босилеградског крајишта“.

Солисти у Циганској игри били су Миња Медић и Лука Радосављевић.

Дечији фолклорни ансамбл „Пролеће“ костолачку публику одушевио је „Влашким играма“ . Ансамбл „Цврчак“ одиграо је „Дечије игре“, „Колибри“ Игре из Србије, док се Ансамбл „Врабац“ представио „Влашким играма“.

Photo Kostolac

Целовечерњи концерт обогатили су и вокални солисти. Слободан Јанковић, Марија Дражић, Миња Медић и Марија Цветковић.

Том приликом председник Kултурно – уметничког друштва „Kостолац“, Никола Топо уручио је Николини Јосић плакету, захвалницу и ручни сат са посветом за јубиларни петстоти концерт и велики допринос у раду културно уметничког друштва.

По традицији сала костолачког Дома културе, била је испуњена до последњег места, а публика је богатим аплаузима награђивала извођаче који су игром, песмом и народном ношњом презентовали богато културно наслеђе. Сав програм пратио је Народни оркестар Културно-уметничког друштва „Костолац“.

Photo Kostolac

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!