Промоција успешних и талентованих ученика Медицинске школе у Пожаревцу

Средња медицинска школа у Пожаревцу основана је августа 1947. године. Године 1962. школа је пресељена у улицу Лоле Рибара број 6 где се налази и данас. Октобра 1998. отпочели су радови у доградњи школског простора. Завршетком ових радова решен је проблем учионичког простора чиме су се створили услови да се настава одвија у савременим условима функционалног простора.

Медицинска школа у Пожаревцу располаже са кабинетима за природне и друштвене науке, као и за стручне предмете, класичним учионицама, библиотеком, лабораторијама, рачунарским кабинетима. Део практичне наставе реализује се у школи а други део у апотекарским установама, градској болници, дому здравља, заводу за заштиту здравља, предшколским установама, спортским халама.

Директорка ове образовне установе је Тина Kапларевић.

У Медицинској школи у Пожаревцу има пуно успешних и талентованих ученика, који постижу запажене резултате. У емисији „Млади за младе“, која се емитује на „Радио Стил“-у представили смо:

Андрију Алексића, Марину Богдановић, Даницу Богосављевић, Ивану Станојевић, Милицу Марјановић, Милену Станковић, Вељка Трајковића, Милицу Милосављевић, Анђелу Перишић и Катарину Маринковић.


Школа образује следеће образовне профиле у оквиру подручја рада Здравство и социјална заштита
-Медицинска сестра – техничар (4 године)
-Фармацеутски техничар (4 године)
-Гинеколошко-акушерска сестра (4 године)
-Зубни техничар (4 године)


Према речима директорке Тине Капларевић, током школовања не учи се само оно што се мора у оквиру редовне наставе, већ има пуно секција које су стручне као секција прве помоћи, секција црвеног крста, здравствене неге, тоталне протезе, морфологије зуба, биолошке, социолошке, рецитаторске драмске и друге. Ученици самостално организују хуманитарне акције, баве се разним спортовима, пишу за школске новине, учествују у позоришним представама које се осмишљавају и организују у школи, чланови су Ученичког парламента, Ученичке задруге и других школских тимова.


МИСИЈА
Оспособљавање кадра који стицањем квалитетног и функционалног знања, вештина и животних ставова и неговањем хуманих вредности, постаје конкурентан на тржишту рада, али и спреман за наставак школовања.

ВИЗИЈА
Иновативним методама организације наставе, употребом савремених наставних средстава, у атмосфери уважавања, сарадње, неговања позитивне и мотивишуће климе свих актера школе (запослених, ученика, родитеља), обезбеђивање стицања квалитетних и трајних знања ученика, која омогућавају укључивање у процес рада и савремено друштво, али и даље школовање. Циљ: Повећани квалитет наставе и учења, праведност и доступност образовања и васпитања за све ученике и ојачана васпитна функција у установи кроз редовне наставне али и ваннаставне активности.

Текст и емисија настали су у оквиру пројекта „Млади за младе“, по основу Kонкурса о суфинансирању пројеката из буџета Града Пожаревца, ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2021. години.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!