Љиљана Шарац у Костолцу

У организацији Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу Костолац, у среду 17. новембра, у Огранку у Костолцу, гостовала је књижевница Љиљана Шарац. Током веома занимљиве књижевне вечери водио се разговор о њеним књигама, као и о новом роману „Ђурђевим стопама“ који је објавила издавачка кућа „Лагуна“ из Београда и којим се књижевница враћа и посвећује омиљеној теми, а то су историјске околности које су владале у средњовековној Србији у доба Бранковића.
Модератор вечери била је Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник.
Снимак књижевне вечери биће ускоро доступан на сајту и Јутуб каналу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу Костолац.

О књижевници:
Љиљана Шарац (девојачко Лазић) рођена је 1971. године у Смедереву. У родном граду завршила је гимназију, а у Београду Филолошки факултет, смер Српска књижевност и језик са општом књижевношћу.
Дванаест година је радила  у Саобраћајном предузећу „Ласта“ као новинар, уредник Ревије Ласта и као њихов Пи-ар. Након тога се окреће професорском позиву и данас ради као наставник српског језика у Основној школи „Стефан Дечански“ у Београду.
Годинама је писала и објављивала песме. Добитник је награде „Смедеревски Орфеј“. Књижевни клуб Смедерево јој је објавио збирку песама „Лутка учаурене душе“ 1997. године.
До сада је објавила пет историјских романа (у издавачким кућама Евро Боок и Лагуна): „Опет сам те сањао“, „Где сам то погрешила?“, „Зид тајни“ „Златна жила“ и „Ђурђевим стопама“, као и два љубавна романа „Старија“ и „Старији“.
2019. године добила је престижну награду „Београдски победник“. Љиљана је члан Књижевног клуба Чукарица, а од 2020. године члан је Удружења књижевника Србије. Удата је и мајка је двојице синова.


Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!