Изградња инфраструктуре на ПК „Дрмно“: Нова саобраћајна комуникација

Наставља се пројекат изградње 3.500 метара асфалтног пута дуж западне границе лежишта копа до трафостанице „Рудник 4“. Током јесени градиће се саобраћајни пут у дужини од 1.170 метара. У 2020. години изграђено је око 1.300 метара пута на западној траси, као и стационарни асфалтни пут на источној страни копа у дужини од око 1.400 метара.

Урађен је и пројекат за изградњу новог контејнерског насеља, које ће се налазити непосредно поред ТС „Рудник 4“. Реч је о савременом контејнерском насељу за смештај око 400 радника.

− Недавно је завршен поступак јавне набавке о изградњи новог пута од Археолошког парка „Виминацијум“ до будућег контејнерског насеља, како би се растеретиле постојеће саобраћајнице. Нови саобраћајни пут, који ће се градити током јесени, биће дугачак 1.170 метара, а широк шест. Поред тога, предвиђена је и изградња паркинг простора од 7.000 квадратних метара − рекао нам је Иван Ђукић, руководилац Сектора за надзор инвестиција на површинским коповима.

Изградња инфраструктурних објеката је веома значајна за добро функционисање копа. Прошле године урађен је на источној страни стационарни асфалтни пут којим се силази у коп.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!