Грејање стартовало пре званичне сезоне

Иако званична грејна сезона почиње тек половином октобра, због нижих температура радијатори у Пожаревцу и Kостолцу били су топли почетком октобра. Такозване „топле пробе“, када се топлификациона мрежа пуни топлом водом, кренуле су 6. октобра, истакао је Владимир Ђорђевић, руководилац Службе за топлификацију костолачког огранка „Електропривреде Србије“.

Пробно пуштање у рад система грејања у граду Kостолцу и селима Kостолац и Дрмно, такозване топле пробе први су корак пред саму грејну сезону. То не значи да су сви корисници грејања одмах тог дана добили пуну услугу, већ да је од тог дана почиње лагано загревање топловода и постепено пуштање подстаница у функцију. Ово је период када Служба за топлификацију има највише позива које упућују корисници, када примете да у њиховом домаћинству има одређених проблема са грејањем – рекао је Ђорђевић. – Молимо суграђане да нам помогну и буду стрпљиви. Не можемо на самом почетку да одговоримо на све позиве, јер имамо распоред рада који морамо да поштујемо како бисмо што пре систем довели на жељени ниво. Надамо се да ће ове сезоне бити сигурна испорука и да ће корисници бити задовољни.

Kостолачка Служба за топлификацију стоји на располагању од седам ујутру до 23 часа за све проблеме и примедбе у вези грејањем. Покривају подручје градске општине Kостолац и села Стари Kостолац и Дрмно. Последњих година интензивно се радило на проширењу топлификационе мреже и број корисника даљинског система грејања у Kостолцу континуирано се повећава.

Дајемо све од себе да све решавамо брзо и у ходу. Ових дана имамо највише посла и позива. Сама топлификациона мрежа шири се сваке године, а не треба заборавити да је та мрежа и стара, тако да покушавамо да пружимо оптимално одржавање и постепено модернизујемо овај систем, који није мали – нагласио је Душан Гргић, пословођа у Служби грејања.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!