Ремонти на копу „Дрмно“: Без предаха

Kиша током пролећа и врело лето са температурама изнад просека објективно су отежали рад извођачима радова и запосленима из служби одржавања, али то није озбиљније утицало на обим изведених радова и задате рокове

Ремонти рударске механизације и опреме на Површинском копу „Дрмно“ одвијају се у континуитету и без предаха. По завршетку једног, одмах почиње ремонт наредног рударског система. Радови се изводе појачаном динамиком како би се предвиђени послови завршили у планираном року. Kиша током пролећа и врело лето са температурама изнад просека објективно су отежали посао извођачима радова и запосленима из служби одржавања копа „Дрмно“, али то није озбиљније утицало на обим изведених радова и задате рокове.

− Август и прва половина септембра били су резервисани за ремонт петог јаловинског система, који се састоји од багера „СРс 2000“, погонских станица, транспортног система „Б-2000“ и одлагача − рекао је Зоран Стојковић, управник Сектора машинског одржавања. − Највише посла било је на багеру „СРс 2000“ са интерном ознаком два. Ремонт овог система трајао је нешто дуже него иначе, јер је замењен лежај окрета горње градње багера, после 25 година рада и једне репаратуре.

Стојковић објашњава да након овога следи ремонт другог јаловинског система, а тежиште активности на том систему биће на прегледу и контроли централног лежаја окрета горње градње багера и евентуалној санацији уочених недостатака.

− Осим тога, на багеру „СРс 2000“ планирана је замена редуктора радног точка. У зависности од ситуације коју будемо затекли на кугличној стази багера, ремонт може трајати и 45 дана. По завршетку тих послова предстоји друга фаза оправке првог јаловинског система – каже Стојковић.

Он је захвалио свим радницима који су током ремонта радили посвећено и без предаха, по киши и на тропским температурама, у режиму продужног рада.

− И поред отежаних услова рада успели су да послове обаве квалитетно придржавајући се задатих рокова − казао је Стојковић.

Извор: „Енергија Kостолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!