ВЕЧЕ ТУНИСКО-СРПСКОГ ПРИЈАТЕЉСТВА

На платоу испред спортске хале у петак, 20. августа у оквиру манифестације „Орфеј на Дунаву“, одржано је „Вече туниско-српског пријатељства“. Том приликом представљена су три зборника и једна самостална збирка песника из Туниса и Србије: „Букет јасмина и ружа“, „Руже са Дунава“, „У ватру пустињских ружа“ и „Светлост љубави и бола“.

На самом почетку Дејан Крстић, члан Већа Града Пожаревца у име градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића и своје лично име поздравио је све присутне и госте пожелевш им угодан боравак у Граду Пожаревцу и Градској општини Костолац.

Манифестација „Орфеј на Дунаву“ из године у годину окупља све значајнија песничка имена из земље и иностранства.

Ове године учествовали су: из Туниса Абдалах Гасми, Сихан Схериф, Најет Јакуби, Хасна Вафа, Јласи, Из Србије Драган Јовановић Данилов, Радомир Андрић, Видак Масловарић, Недељко Терзић, Иван Цветановић, Татјана Дан Ракић, као и завичајни песници. О зборницима и туниско-српској културној сарадњи говорили су: Славица Пејовић, Видак Масловарић и Абдалах Гасми.

У оквиру програма Коло српских сестара из Пожаревца приредило је изложбе фотографија, ручних радова као и представљање традиционалне трпезе.

Програм је музички обогатила вокална солисткиња Марија Дражић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!