Отворени 14. „Мајски пријатељски сусрети“

Традиционални „Мајски пријатељски сусрети“ окупили су 3. јула у Костолцу, преко 500 радника спортиста у мушкој и женској конкуренцији, који су се надметали у осам дисциплина: мали фудбал, баскет, риболов, надвалачење конопца, стрељаштво, одбојка, стони тенис и пикадо. Иначе, реч је о јединственом скупу на нивоу Србије, који се као што и сам његов назив каже одржава увек у мају, али због ситуације проузроковане корона вирусом ове године одржава се у јулу месецу.

На почетку сусрета који је организован на платоу испред спортске хале, све учеснике и госте поздравио је Миомир Војиновић, председник организационог одбора, истакавши задовољство, јер су се након годину дана паузе, која је уследила због пандемије корона вируса поново окупили и то у рекордном броју.

Добродишлицу свим гостима пожелео је и Данијел Радосављевић, председник Синдиката Kопова „Kостолац“ поручивши им:

„Чувајте једни друге, чувајте ваше пријатеље, негујмо ово пријатељство, јер је оно нешто што највише вреди. Није важно ко ће данас однети прво, друго или треће место, јер ја засигурно знам да ћемо на крају данашњег дана сви заједно бити победници.“

Леп и угодан боравак у Костолцу свим учесницима Мајских пријатељских сусрета пожелео је Серџо Kрстаноски, председник Градске општине Kостолац.

„Костолац је град угља и електричне енергије, али када вас данас видим у оволиком броју, сасвим сам сигуран да постаје и град спорта. Град Пожаревац и Градска општина Костолац доста улажу у развој спорта, а посебно школског. Посебну пажњу посвећујемо спортској инфраструктури, како би деца и млади, али и остали грађани имали могућност да се рекреативно баве спортом. У прилог томе говори и чињеница да смо прошле недеље поставили тартан подлоге на пет спортских терена.“

Целодневне спортске сусрете у Kостолцу отворио је Саша Павловић, градоначелник Пожаревца.

„Одговоран посао који сви овде обављате не тражи, већ захтева опуштање и повремену релаксацију што је заправо и дефиниција Мајских пријатељских сусрета. О благодетима и значају спорта и физичке активности не треба ни трошити речи, тако да када све саберемо долазимо до закључка да овакве догађаје треба проширити и у њих укључити и друга предузећа и установе. Овогодишњих седамнаест екипа ће, уверен сам, показати завидне вештине и кондицију и својим фер плеј приступом допринети томе да на крају победи бољи, рекао је Павловић отворивши четрнаесте по реду Мајске пријатељске сусрете.

Учесници овогодишњих игара су:

  1. Привредно друштво „Производња, ремонт и монтажа машина и опреме“ или скраћено „ПРИМ“;
  2. Привредно друштво „Аутотранспорт“;
  3. Привредно друштво „Kостолац-услуге“;
  4. Привредно друштво „Георад“;
  5. Kопови „Kостолац“;
  6. Термоелектране „Kостолац“;
  7. Полицијска управа Пожаревац;
  8. Јавно предузеће ПТТ Пожаревац;
  9. Kазнено-поправни завод Забела;
  10. Јавно комунално предузеће „Водовод и каналзиација“;
  11. Јавно комунално предузеће „Kомуналне службе“;
  12. „Водопривреда“ д.о.о;
  13. Завод за јавно здравље Пожаревац;
  14. Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“;
  15. „ЕПС Дистрибуција“ Пожаревац;
  16. Просвета и
  17. Град Пожаревац.

Такмичење се у већини дисциплина одржава на простору око костолачке Спортске хале. Такмичење у стрељаштву одвија се у пожаревачкој стрељани „Стрелац“, док се риболовци надмећу на Дунавцу.

Подсећамо Синдикалне радничко-спортске игре свих радника на територији Града Пожаревца и Градске општине Kостолац први пут су организоване 2007. и до 2020. организоване су сваке године.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!