У Техничкој школи са домом ученика „Никола Тесла“промовисан први број часописа „Глас младих“

У Техничкој школи у Костолцу, дана 14. јуна 2021 године одржана је промоција првог броја часописа „Глас младих“. Часопис чији су потписници млади Костолца резултат је пројекта „ Први кораци у новинарству„ који је током прошле године реализовао „Психолошки центар“ под покровитељством Градске општине Костолац.

Под руководством Надежде Вулић, професорке српског језика и књижевности и едукатора у пројекту „ Први кораци у новинарству „ млади новинари – чланови редакције организовали су и реализовали промоцију свог часописа. Водитељ програма била је Марија Јовановић.

Своје текстове о нашем граду и активностима којима се радо баве у слободно време, као и размишљања о љубави, другарству, стваралаштву, толеранцији међу људима, присутнима су поделили Петра Марковић, Ђурађ Благојевић, Дуња Вулић, Магдалена Максимовић и Милица Велковски.

Било је задовољство гледати наше младе, талентоване новинаре са колико лепоте, лакоће, осећајности и памети, ентузијазма и посвећености представљају и суграђанима дарују плодове свог вишемесечног труда. Њихова опажања и размишљања сведоче не само жељу за развојем и сазнањем, откривањем себе и света који их окружује већ и тежњу ка померању граница и другачијим, квалитетнијим облицима живота. На одраслима је да добро саслушају, разумеју и подрже тежње ових младих људи којима би билa унапређена не само њихова свакодневница , већ и стварност свих нас.

Извор: https://www.facebook.com/olivera.hajrovic

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!