Пријем за ученике који су освојили медаље на републичким спортским такмичењима

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са члановима Градског већа Миланом Јовићем и Гораном Несторовићем уприличио је пријем за ученике ОШ “Десанка Максимовић” који су освојили 1. место на републичком школском такмичењу из одбојке и ученике из ОШ “Јован Цвијић” из Костолца који су освојили 1. место на републичком такмичењу у малом фудбалу и гимнастичари који су освојили медаље у екипним и појединачној конкуренцији.

Овом приликом присутне ученике, њихове тренере и директоре школа поздравио је градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић који је истакао да је поносан на успехе које су постигли:

“Пре извесног времена Пожаревац је установио правце развоја града у више области, међу којима је и спорт. Не постоји град на свету који не би желео да неки тим са његове територије не освоји неку титулу у сениорској конкуренцији. Ипак, ми смо одлучили да на том путу не прескачемо степенике. Помоћ спортским клубовима и удружењима пружали смо уз услов да се што већа енергија усмери ка млађим категоријама. Упоредо са тим, улагање у школски спорт чини ми се да управо у овим данима даје прве резултате. Пехари и звања које сте освојили из гимнастике, одбојке и малог фудбала нису једини који су стигли у град и само су епидемиолошке мере разлог што вас данас није више у Свечаним салонима. Ваше колеге из мини атлетике, атлетике, рукомета и џудоа за неки дан биће такође у овој просторији истим поводом, а то је освајање медаље на неком од школских републичких такмичења. Сви ми љубитељи спорта у Пожаревцу велики смо дужници и вашим наставницима и професорима физичког васпитања, који су одвојили своје време и да вас посебно припремају на такмичењима на којима сте бриљирали. У годинама пред нама, желимо да још више унапредимо како школске спортске терене и објекте, тако и оне који су првенствено намењени сениорским екипама. Узевши у обзир да нам је главна амбиција да сви ви касније браните боје пожаревачких клубова, помагаћемо и убудуће ваше старије колеге. Учинићемо то највише из разлога да би ви имали што боље услове када будете дошли на њихова места. Поред изузетних резултата, својим фер плеј односом према игри и противнику показали сте да сте прави амбасадори града. Слободно могу да кажем да је управо то највећи разлог што смо сви поносни на вас и ваше школе, “Десанка Максимовић” Пожаревац и “Јован Цвијић” Костолац. Борећи се у овом узрасту за боје ваше школе и града, сигуран сам да сте осетили делић задовољства али и обавезе ове привилегије. Желим да добро запамтите тај делић задовољства. Помислите само каква ће тек бити част када то учините у сениорском дресу са вашим презименом и именом града на леђима, и грбом Пожаревца и Костолца на срцу.“

Директори Сунчица Марковић и Златан Радовановић захвалили су се градоначелнику и његовим сарадницима на пријему и похвалили су ученике и тренере на успесима које су постигли на републичким такмичењима.

Одбојкаши из Десанке су овом приликом градоначелнику поклонили дрес и лопту са потписима.

Извор: https://pozarevac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!