Виртуелна промоција књиге Саше Илића СТРАНЦИ„ГАСТАРБАЈТЕРИ“

Библиотека у Костолцу – Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, позивају вас на виртуелну промоцију књиге СТРАНЦИ „ГАСТАРБАЈТЕРИ“, Саше Илића у уторак, 25. маја 2021. године у 14 часова.

Догађај ће бити доступан у наведеном термину на сајту и ФБ страници Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

Саша Илић, рођен је 1968. године у Пожаревцу. Завршио XII београдску гимназију. На Групи за историју Филозофског факултета у Београду дипломирао 1995. године (Аншлус Аустрије и његови одјеци у југословенској политици и штампи, ментор проф. др Милан Ристовић). На Катедри за општу историју XX века похађао постдипломске студије код академика проф. др Андреја Митровића. Докторске студије завршио под менторством проф. др Мирослава Јовановића (од 2011. године) и проф. др Дубравке Стојановић (од 2014. године). Докторирао са тезом Страни радници и стручњаци у привреди Југославије 1945–1950. година (2018). Архивски саветник и научни сарадник.
Предавао историју у XIV београдској гимназији (1995) и био архивиста у Архиву Југославије (1996–2005). Од 2005. године ради у Народној банци Србије (2007–2013. директор Архива Народне банке).
Као аутор и коаутор приредио већи број архивских изложби у земљи и иностранству и пет изложбених каталога. Радио на обради архивске грађе фондова, публиковању архивске грађе и зборника архивске грађе, појединачним и општим архивистичким информативним средствима, пројектима дигитализације архивске грађе. Коаутор биографије о Ђорђу Вајферту.
Секретар и технички уредник часописа Архива Југославије Архив (2000–2005). Члан Програмске комисије Семинара за друштвену историју у ИС Петница од 2004. године и активан члан Центра за економску историју (ЦЕИ) од оснив ња, 2019. године. Историографске и архивистичке чланке и друге прилоге објављивао у домаћој и страној периодици (Историја 20. века, Токови историје, Годишњак за друштвену историју, Архив, Записи, Наслеђе, International Review, Bulletin EABH, Spiege lungen), зборницима и лексикографским издањима. Бави се друштвеном историјом XX века.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!