Служба за топлификацију огранка „ТЕ-КО Костолац“

За топле домове

Топлотна енергија која се користи за даљинско грејање Пожаревца, Костолца и околних насеља омогућила је да велики број индивидуалних ложишта буде угашен. Захваљујући томе, квалитет ваздуха током зимског периода није додатно нарушен јер је елиминисан узрок који ствара додатно аерозагађење.

У претходним годинама интензивирана је изградња топлификационе мреже, како градских области Пожаревца и Костолца, тако и сеоских насеља која гравитирају првенствено ка костолачкој општини. Сва насеља у непосредној близини термоелектрана и копа „Дрмно“ имају могућност прикључивања на топлификациону мрежу, а рачуни за грејање сврставају се међу најповољније за ову врсту услуге, што је финансијски знатна уштеда за домаћинства у овом крају.

Руководилац Службе за топлификацију огранка „Термоелектране и копови Костолац“ Владимир Ђорђевић истакао је да ако се ниске температуре задрже у априлу, грејање се подужава.

– Грејна сезона по правилу траје до 15. априла, а може се продужити уколико то временске прилике налажу – објаснио је Ђорђевић.

Током трајања грејне сезоне ова служба се суочава са свакодневним позивима и захтевима корисника за провером система грејања. Оно што је ове године представљало додадтно оптерећење јесте рад у пандемијским условима.

– Служба за топлификацију је хронично у проблему са бројем радника, а ове године било је посебно тешко због пандемије. Ипак, успели смо да одржимо континуитет испоруке топлотне енергије. Захваљујемо грађанима на сарадњи, такође и градској општини Kостолац, која учествује заједно с нама у решавању проблема – рекао је Ђорђевић.

Након завршетка грејне сезоне следи фаза ремонта и сагледавања свих позиција у овом сектору, које морају бити регулисане и отклоњене да би у наредној грејној сезони снабдевање топлотном енергијом протицало без сметњи с минималним бројем застоја.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!