Комплетиран западни цевовод копа „Дрмно“: Систем за прикупљање воде

Изградња западног гравитационог цевовода сврстава се у ред значајнијих инфраструктурних објеката који је у функцији евакуисања испумпаних вода из лежишта копа „Дрмно“. Простире се од источне до западне границе контуре копа, којим ће се све воде са дубинског и површинског одводњавања одводити у нови канал, одатле према препумпној станици „Завојска“, а од ње у Дунав.

Младен Војнић, шеф Службе геолошког и хидрогеолошког надзора у огранку „ТЕ-КО Костолац“

– У ранијем периоду изграђен је део западног гравитационог цевовода од око 1.000 метара, а крајем прошле године настављени су радови на његовом комплетирању – рекао нам је Младен Војнић, шеф Службе геолошког и хидрогеолошког надзора у огранку „ТЕ-КО Костолац“.

Укупна дужина тог цевовода нешто је већа од два километара. Радове на изградњи објекта извели су запослени привредног друштва „Георад“.

Западни гравитациони цевовод, пречника 1.200 милиметара, одводиће испумпану воду из осам водосабирника који су у функцији површинског одводњавања, као и воде које се црпе из линија бунара за дубинско предодводњавање копа „Дрмно“.

Љубиша Лазић, надзорник на извођењу радова

– Повољни временски услови током досадашњег зимског периода ишли су наруку извођачима радова. Послови на другој деоници у дужини од око 1.000 метара завршени су у фебруару – каже Љубиша Лазић, надзорник на извођењу радова.

На овај начин, како објашњава Лазић, комплетира се мрежа одводних цевовода за евакуацију вода са копа „Дрмно“. Иначе, укупна дужина свих цевовода који су у функцији тренутно износи око 50 километара.

Извор: Енергија Костолац

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!