Пета редовна седница Скупштине Градске општине Костолац

У уторак, 16.03.2021. године у позоришној сали Дома културе у Костолцу, одржана је 5. редовна седница Скупштине Градске општине Костолац. Седницом је председавала Милена Церовшек, а присуствовало је деветнаест одборника.

По усвајању записника са 4. редовне седнице Скупштине Градске општине Костолац од 28.12.2020. године и записника са свечане седнице Скупштине Градске општине Костолац од 29.01.2021. године, прешло се на дневни ред који је садржао три тачке:

  1. Разматрање и доношење Одлуке о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Костолац  за 2020. годину;
  2. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на Извештај о раду Установе Центар за културу ,,Kостолацʼʼ и завршног финансијског извештаја за 2020. годину, који су усвојени одлукама Управног одбора Установе Центар за културу ,,Kостолацʼʼ
  3. Разматрање и доношење Решења о давању сагласности на Програм рада Установе Центар за културу ,,Kостолацʼʼ за 2020. годину.

Све тачке усвојене су једногласно.

Јелена Шаманц, директорка Центра за културу „Костолац“ изнела је сав програм из 2020. године, који је реализован у складу са епидемиолошком ситуацијом и мерама за спречавање ширења коронавируса. У протеклој години Установа располагала је са више средстава, због обележавања десетогодишњице постојања Градске општине Костолац, али због ситуације у вези са вирусом Ковид-19 нису реализовани сви програми, па су средства враћена Граду Пожаревцу.

По њеним речима одржано је 3 позоришне представе, 10 дечијих манифестација, 7 концерата, 8 књижевно – трибинских програма, 3 догађаја у оквиру Костолачког лета, 1 изложба – ликовна колонија, пројекат нематеријалног културног наслеђа „Пожаревачка Морава“6 промоција спортских активности и 2 филмске пројекције.

Шаманц је нагласила да је Центар за културу „Костолац“ у складу са датим мерама Владе Републике Србије и Kризног штаба, као и локалне самоуправе, прилагодио свој рад актуелној епидемиолошкој ситуацији попут свих осталих културних центара широм Србије.

Одржавање објеката који су дати на управљање Центру за културу „Костолац“

-У протеклој години, реконструисана је унутрашњост Спортске хале: старе и дотрајале трибине замењене су новим удобним ПВЦ столицама, иза трибина поставњени су ПВЦ прозори и врата. Изведени су радови на кречењу и уређењу степеништа. Постављена је заштитна мрежа иза голова, извршени су радови на санацији ходника и 2 просторије. Поред ових радова адаптирана су и 2 тоалета и извршено је комплетно сређивање свих грејних тела, односно радијатора. Уведена је телекомуникациона инсталација у комплетном објекту, набављен је ЛЕД семафор са софтвером за управљање и 2 пратећа семафора. Такође у 2020. години завршен је први терен на отвореном са вештачком травом, који се налази на комплексу терена за мале спортове иза Спортске хале, истакла је Шаманц.

На Фудбалском стадиону „Бора Бека“ изведени су радови на реконструкцији крова и постављању нових олука на објекту у оквиру стадиона. Извршена је санација простора на локацији око костолачког стадиона и адаптиране су просторије за судије. У Дому омладине су такође извршени радови на санацији крова, а купљена је и лед расвета за објекат. Радило се истовремено и на уређењу Спортско – рекреативног „Топољар“, извршена је санација фасаде на хангару и уређен је простор око њега. Започето је уређење излетишта, набављен је сет потапајућих пумпи, лежаљке, столови и 5 соларних алуминијумских тушева.

Визија Центра за културу „Костолац“ је да постане нови – стари центар уметности, културе и спорта, окупљалиште младих, место за нове идеје, за креативне експерименте и друштвени ангажман. Пре свега циљ је да се повезује локална сцена са сценама из других општина, градова и регија.

После закључења седнице Скупштине спровела се процедура по одборничким питањима.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски је истакао да је у 2021. години планирано преко 180 милиона за капиталне инвестиције.

Реализација пројекта „Формирање новог дрвореда на територији Градске општине Костолац“ је завршена. У наредних 120 дана радиће се на изградњи фекалне канализације у 17 улица, тј. преко 420 домаћинстава после 30 година добиће фекалну канализацију. Реализоваће се пројекат ширења топлификационе мреже села Острово, а планирано је да се крене са радовима почетком јула месеца. Што се тиче надвожњака председник је рекао да је пројекат рушења моста завршен и да је поднет Захтев за добијање грађевинске дозволе, након чега ће се приступити уклањању надвожњака.

Ова слика има празан alt атрибут; име њене датотеке је image-29.png

Расписане су јавне набавке за набавку 40 клупа (око спортске хале и у градском парку), као и за тартан подлоге које ће бити постављене око спортске хале и на Спортско рекреативном центру „Топољар“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!