Уређење Спортско – рекреативног центра „Топољар“

Центар за културу „Костолац“ и Градска општина Костолац са доласком лепшег времена настављају са уређењем Спортско рекреативног центра „Топољар“. Додатна средства за лепши, функционалнији и модернији изглед обезбедио је Град Пожаревац. Тренутно се изводе радови на чишћењу и уређењу терена, трибина и зелених површина. Такође врши се обликовање и шишање живе ограде и сувих грана. У наредном периоду радиће се фарбање мобилијара, а биће постављено и ново гумирано дечје игралиште.

УРЕЂЕЊЕ СРЦ „ТОПОЉАР“: НОВИ СОЛАРНИ АЛУМИНИЈУМСКИ ТУШЕВИ, НОВЕ ЛЕЖАЉКЕ, СУНЦОБРАНИ, РЕКОНСТРУКЦИЈА БЕТОНСКИХ ТРИБИНА, ПРАВЉЕЊЕ ПРАВОЛИНИЈСКИХ НАДСТРЕШИЦА, НАБАВКА ДВА МОНТАЖНА КОНТЕЈНЕРА – ТОАЛЕТА И ОЗВУЧЕЊА ЗА ОДРЖАВАЊЕ БРОЈНИХ КУЛТУРНИХ И СПОРТСКИХ МАНИФЕСТАЦИЈА.

КОСТОЛАЧКА ПЛАЖА БИЋЕ СПРЕМНА ЗА НОВУ СЕЗОНУ – НАДАМО СЕ БОЉОЈ ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ.

Јелена Шаманц директорка Центра за културу „Костолац“, најавила је да ће Спортско рекреативни центар „Топољар“ове године имати другачији и лепши изглед:

Биће извршена реконструкција бетонских трибина седећег и вертикалног дела, што подразумева глетовање и фарбање. Такође планирано је и прављење праволиниских надстрешница. У наредном периоду обављаће се радови на изради и постављању сунцобрана од трске и сталака за исте. Планира се набавка и два монтажна контенера – тоалета, набавка шљунка и озвучења за јавни простор, односно целе плаже за реализовање културних и спортских програма и манифестација. Такође у плану је и израда пројекта за водовод.

На време се почело са припремама плаже за нову сезону

Приобаље плаже је очишћено, а планира се и одмуљавање истог. Такође у наредним данима, ако временске прилике дозволе, биће изведени радови на крчењу растиња и кошења корова на риболовачкој стази са скупљањем и одвозом.

Поред редовног кошења траве, током целе сезоне изводиће се радови на обликовању и шишању живе ограде, као и уређењу простора за роштиљање излетника.

Важно је напоменути да ће бити редовне недељне контроле исправности воде. Такође биће пуштен у рад гејзер.

ПРИПРЕМЕ ПОЧЕЛЕ ЈОШ У 2020. ГОДИНИ

Према речима директорке Центра за културу „Костолац“ Јелене Шаманц, још у 2020. години кренуло се са припремама за нову сезону: набављена је пумпа за гејзир, 50 лежаљки, преко 70 пластичних столова, сунцобрани и 5 соларних тушева. Такође, извршена је и набавка шљунка, како би се приобаље Дунавца, односно плаже, изравњало.

Подсећамо током прошле године уређен је хангар, који се налази у оквиру СРЦ „Топољар“, који је у потпуности добио нови изглед захваљујући санацији фасаде, као и уређењу простора око њега. Имајући у виду да је СРЦ „Топољар“ право место за излетиште, Центар за културу „Kостолац“ почео је са уређењем простора управо за те намене. Тоалети су такође у потпуности санирани. Kако би се створили што бољи услови за посету и боравак грађана, Центар за културу „Kостолац“ реализовао је и послове комплетног сређивања, односно чишћења и одношења отпада и шута, те је са овог простора уклоњено све оно што је представљало лош пример.

На територији Градске општине Костолац у току је реализација пројекта „Реконструкција и формирање новог дрвореда“. Поред бројних локација саднице су засађене на простору испред и иза костолачке спортске хале, као и на Спортско – рекреативном центру „Топољар“.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!