„Глодар 7“ на Пољу „Ц“

Милорад Грчић, в. д. директора ЕПС, на Сретење у РБ „Колубара“

Рудари и стручњаци „Електропривреде Србије“ завршили су транспорт багера „глодар 7“ за само 10 дана и омогућили да почне рад на новој локацији у Рударском басену „Колубара“.

– Поносан сам на рударе у „Колубари“. И посебно сам срећан јер је на Дан државности и на Сретење Господње багер „глодар 7“ почео да копа угаљ на новој локацији, на Пољу „Ц“ – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, 15. фебруара приликом посете Пољу „Ц“.

Грчић је честитао Дан државности Србије свим запосленима у ЕПС-у.
Багер „глодар 7” радио је на откопавању угља на Пољу „Д”, а његово премештање организовано је након што је ископао последње тоне у зони Вреоца. Трасу дугу око 12 километара ова масивна рударска машина прешла је за 10 уместо за планираних 12 дана.
Половина транспортне трасе ишла је преко свежих одлагалишта, али је читав подухват добро завршен захваљујући искуству и залагању
радника „Колубаре“.
Грчић је честитао рударима на успешно реализованом послу премештања и поновног покретања багера, једног од кључних за
производњу угља у „Колубари“. Заједно са Грчићем почетку рада „глодара 7” на новој локацији присуствовали су челни људи огранка
РБ „Колубара“ и синдиката „Колубаре”.

Треба нагласити да је половина трасе ишла преко свежих одлагалишта четвртог и другог система, али смо имали ту срећу да су током извођења подухвата запослене пратили повољни временски услови. Честитам свима који су учествовали у транспорту, не само запосленима са Поља „Д“ већ и из Помоћне механизације, јер је све урађено на завидном нивоу – рекао је Срђан Алимпијевић, директор организационе целине „Површински копови”.

Током транспорта багера „глодар 7“ угаљ се откопавао без прекида, а одвоз ка ТЕНТ-у, „Преради“ и Топлани одвијао се несметано и без
проблема. Све је било унапред припремљено за ову ситуацију. Циљ свих ових активности је био да се одвоз угља не смањује.

Извор: ЕПС Енергија

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!