У КОСТОЛЦУ ЗАСАЂЕНО ВИШЕ ОД 90 МЛАДИХ ЧЕТИНАРА

У оквиру пројекта ,,Реконструкције и формирања новог планског дрвореда у Костолцу“, средином прошле недеље започело је извођење радова  завршне фазe реализације пројекта.

У костолачком градском парку, у парку на Тргу Братства и jединства, као и на локацијама око Спортске хале, радови су почели прошле среде и за веома кратко време посађено је укупно 93 садница четинара различитих врста и то:  америчка бела јела, атлантски кедар, медитерански кедар, Лосонов пачемпрес, калифонијски либокедар, бодљива смрча, Панчићева оморика, хималајски бор, црни бор, зелена дуглазија, европски ариш, европска тиса, источна туја. Иначе, конвоји са садницама четинарског дрвећа пристигли су са домаћих расадника.

Реализација пројекта одвија се по унапред предвиђеном плану, те на подручју Костолца се и даље изводе радови садње младих садница. Наредних недеља биће посађене и различите врсте високих лишћара, укупно 155 садница црног јасена и 37 садница америчког копривића.  Такође, биће изведени радови и на садњи ниских лишћара  – магнолије и жалосног дуда, а након тога ће се извршити садња и листопадног, као и зимзеленог украсног шибља.

Битно је нагласити да ова фаза садње младих садница мора бити завршена пре почетка периода вегетације како би ефекти садње били оптимални.

Извор: http://kostolac.rs/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!