У духу празника: Виртуелна изложба традиционалних јела

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца током децембра месеца одржало је виртуелну изложбу традиционалних јела, са темом „У духу празника“. 

Изложба је део пројекта подржаног од стране Градске општине Костолац „Траговима прошлости – очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја“ који је осмишљен са циљем да сачува од заборава старе занате и јела нашег краја, као и да заинтересује своје суграђане да и сами раде на очувању и промовисању своје културне традиције. Путем виртуелне изложбе представљене су јела која су чланови припремали током месеца децембра, као и свечане славске и празничне трпезе. Чланови Удружења су представили и како изгледају кухиње у којима настају укусна јела која припремају.

Учесници виртуелне изложбе хране били су: Ружица Живковић, Јово Ћулибрк, Невена Вуксановић, Тадија Вуксановић, Гордана Славковић, Весна Радивојевић, Сузана Ненић, Негица Павловић, Магдалена Реџовић, Вера Савковић, Зорица Вујчић, Драгица Стефановић, Ана Јовић, Зорица Бранковић, Миланка Стокић, Снежана Пућо, Виолета Оцокољић, Горан Минић и Рената Минић. Монтажу филма урадила је Вукосава Минић. Виртуелна изложба постављена је на YouTube канал и сајт Удружења 31. децембра 2020. године.

Доступна је на линку:  https://www.youtube.com/watch?v=O18Hg0sr4bk

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!