Изградња објеката за дубинско предодводњавање копа „Дрмно“

Нова линија бунара

Изградња „ЛЦ 17“ линије бунара приводи се крају. Очекивања су да ће до краја године комплетна линија бити пуштена у рад

Испред фронта напредовања рударских машина у зони „Храстоваче“ приводи се крају изградња „ЛЦ 17“ линије бунара за дубинско предодводњавање Површинског копа „Дрмно“. Избушена су 62 пројектована бунара на линији и 13 ободних. Постављен је и одводни цевовод поред линије бунара у дужини од око пет километара, којим ће се испумпана вода из копа одводити у прихватне канале ван експлоатационе контуре копа.

− Запослени „Георада“ приводе крају машинско и електро опремање бунара, који се по урађеним пробама пуштају у рад. Очекујем да ће до краја године комплетна линија за дубинско предодводњавање бити у функцији и повезана са диспечерским центром за даљинско управљање и надзор система за одводњавање копа „Дрмно“ − рекао је Иван Ђукић, руководилац Сектора за надзор инвестиција у рударству.

Ђукић каже да су настављени радови на комплетирању западног гравитационог цевовода којим ће се воде са дубинског и површинског одводњавања одводити у нови канал који води према препумпној станици „Завојска“, а од ње у Дунав. Радови на комплетирању западног гравитационог цевовода  поверени су запосленима „Георада“. Укупна дужина цевовода по завршетку радова биће 2,2 километра. 

  Извор: „Енергија Костолац“

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!