Виртуелни културни догађаји у Костолцу

Да рад на промовисању културе и уметности не стаје чак ни у доба епидемије вируса, доказ је заједнички рад две установе – Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу Костолац. У оквиру манифестације Новембарски дани културе, у Костолцу, у периоду од 26. до 28. новембра, одржане су две виртуелне промоције књига и радионица керамике.

Наша позната књижевница за децу Јасминка Петровић (Удружење „ОК – Образовање и култура“) говорила је о својим књигама, пројектима свог Удружења и филмовима који се раде по њеним књигама.

Александар Тешић, наш познати писац митолошких и историјских романа, гововио је о својим новим романима, о раду своје издавачке куће и радио драми која се емитује у оквиру драмског програма Радио Новог Сада.

У оквиру Радионице керамике, Саша Матић, грнчар и оснивач Удружења креативних стваралаца „Булевар уметности“ из Београда, упознао је виртуелне полазнике са основама процеса израде једног керамичког предмета, од припреме материјала за рад па до финалног производа кроз сегменте моделовања, сушења, бисквитног печења, декорације и глазурног печења.  
Са својим питањима за писце укључили су се и чланови новинарске секције Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац – Тадија Вуксановић, Николина Минић, Ања Златковић, Јања Копун и Војин Милошевић.
Виртуелне промоције и радионицу водила је Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник.


Видео снимци догађаја доступни су на сајту и ФБ страни Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и на сајту и ФБ страни Центра за културу Костолац:


Јасминка Петровић

Радионица керамике

Александар Тешић

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!