Саопштење испекцијских служби Градске управе Града Пожаревца

На основу Уредбе Владе Србије о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, од 17.11. односно од 24.11. примењују се мере које се односе на ограничење радног времена. Почев од 24.11. до 3.12. ове године прописано је да од 18 часова до 05 часова наредног дана неће радити следећи објекти:

-угоститељски  објекти (ресторани, кафићи, барови, ноћни клубови  и сл.)

-трговински  центри (затвореног  типа, са ЗАЈЕДНИЧКИМ  УЛАЗОМ)

-позоришта, биоскопи и  друге установе  културе

-приређивачи  посебних и  класичних  игара на срећу (кладионице,казина и сл.)

-шалтерска  продаја хране

Од 17.11. закључно са 1.12. апотеке и бензинске пумпе у обављању делатности продаје горива могу да раде неограничено. С`тим што угоститељски објекти на бензинским станицама не могу радити од 18-05 наредног дана, односно не може се вршити малопродајна делатност изузев продаје горива од 21-05 наредног дана. У истом временском периоду продавнице и други малопродајни трговински објекти неће радити од 21-05 часова наредног дана.  Делатност угоститељских објеката која се тиче доставе хране не може се обављати од 23-06 часова.

Ритејл паркови односно тржни центри на отвореном према овој уредби спадају у ред малопродајних објеката на које се односе прописане мере ограничења рада од 21 час до 5 ујутру.

Апелујемо на грађане и правна лица да се придржавају прописаних мера и примењују све до сада препоручене мере заштите од корона вируса.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!