ОТВОРЕН САВРЕМЕНИ KАБИНЕТ „CNC“ МАШИНА У ТШДУ „НИКОЛА ТЕСЛА“

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић и члан Градског већа задужен за просвету Томица Стојановић, данас су посетили Техничку школу са домом ученика „Никола Тесла“ у Kостолцу, са циљем отварања новог кабинета „CNC“ машина. Ове машине намењене су за компјутерску 3д обраду дрвета, медијапана, алубонда, лаких метала, пластике и стиропора. Из буџета Града Пожаревца обезбеђена су средства за набавку машина (4 милиона динара), а школа је за уређивање простора уложила око 2 милиона динара.

-Техничка школа је кроз свој капитални план инвестиција набавила опрему у вредности од 4 милиона динара. У питању је шест „CNC“машина за обраду резањем, које ће се користити у настави, али и као додатна делатност ове школске установе, где ће кроз један вид предузетништва школа и Ученичка задруга имати додатне приходе, рекао је градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић

Павловић је подсетио да је Град Пожаревац на годишњем нивоу издвојио преко 100 милиона динара за инвестиције у основне и средње школе, као и вртиће, спроводећи политику председника Александра Вучића.

Пресецањем врпце од стране градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића, др Горана Несторовића директора школе, председника Градске општине Костолац Серџа Крстаноског, председнице Скупштине Градске општине Костолац Милене Церовшек, отворен је кабинет „CNC“ машина који ће обезбедити квалитетније спровођење практичне наставе за ученике, па им то на будућем радном месту неће бити непознаница.

Директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ др Горан Несторовић се захвалио градоначелнику и члану Градског већа на посети и истакао колико је значајна подршка Града.

Др Горан Несторовић директор Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла

-Поред тога што ћемо испунити план и програм наставе, набавком ових машина пружа се могућност за отварање нове производне делатности у склопу Ученичке задруге. У нашој школи у оквиру проширене делатности, одавно постоје услуге аутосервиса и металских радова, компјутерско техничких услуга за трећа лица, тако да је вид задругарског организовања и рада одавно присутан. 

Кабинет „CNC“ машина користиће ученици образовног профила – Техничар за компјутерско управљање „CNC“ машина.

Отварању кабинета испред костолачке градске општине присуствовали су и заменик председника Градске општине Костолац, Дарко Грубетић и чланица Већа Маријана Божић.

Професори Драган Тодић и Лидија Поповић
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!