Обележена Дечија недеља у Костолцу

Сваке прве недеље октобра обележава се Дечија недеља. Овогодишња је специфична јер се први пут обележава у време пандемије корона вируса. Иако многи планирани садржаји нису могли да се одрже, деца су и ове године имала прилику да кроз разне активности обележе своју недељу.

Организован концерт костолачке групе „Хард неед“ за сву децу вртића Мајски цвет“

Дечија недеља ове године обележена је од 5. до 9. октобра, под мотом „Подељена срећа, два пута је већа“.  Поштујући прописане мере, током пандемије корона вируса, ПУ “Љубица Вребалов” Пожаревац вртић „Мајски цвет“ (Костолац) прилагодила је програм обележавања Дечије недеље, будући да је на првом месту безбедност и здравље свих малишана!

Представници Градске општине Костолац Маријана Божић, чланица Већа ГО Костолац задужена за културу, спорт, образовање, здравство и туризам и Маја Здравковић, помоћница председника Градске општине Костолац су последњег дана манифестације поделиле скромне пакетиће малишанима измамећи им широке осмехе на лицима.

Према речима Наде Рајчић, главног васпитача у вртићу „Мајски цвет“ (Костолац), цела недеља је протекла у разним активностима. Понедељак је био посвећен спорту, уторак је био резервисан за ликовну колонију, чији је гост била Виолета Кевро, председник Ликовног удружења “Кевро”. У среду је одржан маскенбал, где су учествовала деца предшколских група, док је четвртак био резервисан за пројекцију цртаног филма „Маша и меда“, а гости су били маскоте у лику јунака из филма. Последњег дана, одржан је концерт костолачке групе „Хард неед“, за сву децу из вртића“.

Нада Рајчић, главни васпитач у вртићу „Мајски цвет“ (Костолац)

Она се том приликом захвалила Градској општини Костолац која је донирала деци скромне пакетиће указујући тиме на значај ове манифестације.

Организатор дечије недеље је ПУ “Љубица Вребалов” Пожаревац – вртић „Мајски цвет“ (Костолац) у сарадњи са Градском општином Костолац и Центром за културу „Костолац“.

Манифестација „Дечија недеља” се сваке године обележава у октобру месецу са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе детета у породици, друштву и локалној заједници на њихово право да одрастају у што бољим условима на једнаке шансе на развој и остваривање потенцијала.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!